Nagyon szeretem a töltött húsokat, főleg ha van sajt is benne. A cordon bleu az egyik kedvencem.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 nagy db csirkemell (de lehet disznóhúsból is)
- 4 szelet sonka vagy füstölt karaj
- 4 szelet sajt
- 1 tojás, liszt és zsömlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- kb. 2 dl tej
- 50 g reszelt sajt
A csirkemellet 2 darabra vágjuk, vékonyra potyoljuk, sozzuk és borsozzuk. A sonkát és a sajtot rárakjuk a húsra, majd szorosan feltekrjük. Beleforgatjuk egy fóliába és kb 30 percet hüttőben pihentetjük. Ezután klasszikus módon panírozzuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Elkészítjük a besamel szószt és tálaláskor rátöltjük a szeletelt húsra.
Rizset, párolt zöldséget vagy aranykrumplit tálalhatunk mellé.