Sütőtökös - mascarponés brownie
2019. november 03. írta: Gasztrotúra

Sütőtökös - mascarponés brownie

Ez egy tipikus őszi sütemény.

Tudom, hogy nagyon sok receptnél írom azt, hogy ez a legjobb és muszáj kipróbálni vagy hogy kedvenc, de ez tarolt. 10/10 ahogy szokták mondani. Bár ritkán sütök sütit, de ez volt az ami egyből elfogyott és két kérdés követte: van még? mikor csinálsz még? Szerintem ez mindent elmond.

Az egyetlen hibája ennek a sütinek, hogy csak ősszel lehet elkészíteni, mert sajnos máskor nincs sütőtök. 

img_20191031_221610.jpg

Hozzávalók:

I. csokis réteg:

  • 160 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás
  • 170 g cukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 tk fahéj

II. krémes réteg:

  • 140 g sütőtök
  • 3 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 170 g mascarpone
  • 2 csapott ek liszt
  • 1 tk fahéj
  • 1 mk szegfűszeg

img_20191031_221655.jpg

Az elkészítés roppant egyszerű. Először is megsütjük a tököt és hagyjuk kihűlni. Nekifogunk a csokis rétegnek - minden hozzávalót összekeverünk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x20cm) öntjük a 3/4-ét. 

Elkészítjük a mascarponés réteget - a tököt pürésítjük majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Rátöltjük a csokis krémre és a maradék csoki krémet pedig szétoszlatjuk rajta, végűl egy villa segítségével kicsit összekavarjuk. 

Mehet is be a sütőbe, 170 fok - 25 perc.

Érdemes dupla adagot készíteni belőle :)

 

 

 

 

capture.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr6515286296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása