Ez egy tipikus őszi sütemény.
Tudom, hogy nagyon sok receptnél írom azt, hogy ez a legjobb és muszáj kipróbálni vagy hogy kedvenc, de ez tarolt. 10/10 ahogy szokták mondani. Bár ritkán sütök sütit, de ez volt az ami egyből elfogyott és két kérdés követte: van még? mikor csinálsz még? Szerintem ez mindent elmond.
Az egyetlen hibája ennek a sütinek, hogy csak ősszel lehet elkészíteni, mert sajnos máskor nincs sütőtök.
Hozzávalók:
I. csokis réteg:
- 160 g olvasztott vaj
- 2 db tojás
- 170 g cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek kakaó
- 1 tk fahéj
II. krémes réteg:
- 140 g sütőtök
- 3 ek cukor
- 1 db tojás
- 170 g mascarpone
- 2 csapott ek liszt
- 1 tk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
Az elkészítés roppant egyszerű. Először is megsütjük a tököt és hagyjuk kihűlni. Nekifogunk a csokis rétegnek - minden hozzávalót összekeverünk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x20cm) öntjük a 3/4-ét.
Elkészítjük a mascarponés réteget - a tököt pürésítjük majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Rátöltjük a csokis krémre és a maradék csoki krémet pedig szétoszlatjuk rajta, végűl egy villa segítségével kicsit összekavarjuk.
Mehet is be a sütőbe, 170 fok - 25 perc.
Érdemes dupla adagot készíteni belőle :)