Barackdzsemes piskóta rolád
2020. április 21. írta: Gasztrotúra

Barackdzsemes piskóta rolád

Azért szeretem ezt a receptet mert gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Könnyű, puha az állaga, nem túl édes, sőt...a barackdzsemnek köszönhetően kicsit savanykás. A receptet nevezhetjük 6 kanalasnak is.

93910168_2939722639452482_477382952070676480_o.jpg

Hozzávalok:

  • 6 tojás
  • 6 e.k liszt
  • 6 e.k cukor 
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 e.k vanília aroma
  • 1 borkán (kb. 150g) barackdzsem - ízlés szerint lehet választani

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval és a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk egyenként a sárgáját, majd kanalanként a  sütőporos lisztet és a vanília aromát. Miután jól összeállt egy sütőpapíros tepsire öntjük és eloszlatjuk, hogy legyen egyenletes. 160 fokon 20 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.Ajánlatos egy széles tepsit választani, hogy ne legyen túl magass a piskóta.

Miután kész, a piskotát egy nedves tiszta konyharongyra borítjuk és óvatosan feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni. Miután kihűlt, kitekerjük és megkenjük a dzsemmel majd visszatekerjük. Fóliába csavarva hagyjuk állni 1 órát, megszórjuk porcukorral és már lehet is szeletelni és enni. 

Jó étvagyat!

Noémi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr7415629188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása