Csokis mascarpones torta
2020. február 21. írta: Gasztrotúra

Csokis mascarpones torta

Ha szülinap akkor torta indukál. Mivel nem rajongok a nagyon édes, émelygős édességekért ezért egy nagyon könnyed de finom tortát sütöttem a szülinapomra. 

img_20200215_161617.jpg

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 2k liszt
  • 3k kakaó
  • 5k cukor
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml tejszín
  • 4 - 5 k porcukor
  • vanília
  • 1 t. zselatin
  • 180 g étcsoki
  • 150 ml tejszín

A tojássárgáját kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját végűl a lisztet a kakaóval. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát.

Amíg kihűl a piskota elkészítjük a krémet. A tejszinhabot (300ml) felverjük, egy másik edényben a mascarpone krémet egy mixer segítségével szintén krémesre keverjük, majd a tejszinhabot kanalanként hozzáadjuk. Hozzáadjuk a porcukrot is és összekeverjük. A zselatint feloldjuk 4-5 k forró tejben, miután kihült ezt is hozzáadjuk a krémhez. Elkenjük egyenletesen a krémet a piskótán és pár órara a hütőbe tesszük, hogy jól összeálljon. 

Elészítjük a csokimázat - a feldarabolt csokira rátöltjük a felforrósított tejszint (150ml) és összekeverjük, majd a tortánk tetejére öntjük, majd ismét hűtőbe tesszük, hogy a csoki dermedjen meg. Végűl tetszés szerint díszitjük

 

Noémi

capture.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr1515485278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása