Ha szülinap akkor torta indukál. Mivel nem rajongok a nagyon édes, émelygős édességekért ezért egy nagyon könnyed de finom tortát sütöttem a szülinapomra.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 2k liszt
- 3k kakaó
- 5k cukor
- 250 g mascarpone
- 300 ml tejszín
- 4 - 5 k porcukor
- vanília
- 1 t. zselatin
- 180 g étcsoki
- 150 ml tejszín
A tojássárgáját kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját végűl a lisztet a kakaóval. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát.
Amíg kihűl a piskota elkészítjük a krémet. A tejszinhabot (300ml) felverjük, egy másik edényben a mascarpone krémet egy mixer segítségével szintén krémesre keverjük, majd a tejszinhabot kanalanként hozzáadjuk. Hozzáadjuk a porcukrot is és összekeverjük. A zselatint feloldjuk 4-5 k forró tejben, miután kihült ezt is hozzáadjuk a krémhez. Elkenjük egyenletesen a krémet a piskótán és pár órara a hütőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
Elészítjük a csokimázat - a feldarabolt csokira rátöltjük a felforrósított tejszint (150ml) és összekeverjük, majd a tortánk tetejére öntjük, majd ismét hűtőbe tesszük, hogy a csoki dermedjen meg. Végűl tetszés szerint díszitjük
Noémi