Saját lekvár főzese: pipa. Mindig terveztem, hogy egyszer én magam főzőm meg a dzsemet a süteményeimhez és boldogan jelentem, hogy kész az első, kisebb adag barackdzsemem. Gondosan válogatott, házi barackból készűlt.
Mivel a süteménybe, főként az egyik kedvencemhez, a linzerhez egy kocsonyásabb állag kell, ezért dzsemet főztem. Szerintem nagyon finom lett. Vajas kenyérrel és friss croissantal egyaránt tökéletes.
A recept elég egyszerű: 1 kg gyümölcshöz 300 g cukrot adtam és 1 csomag Dr. Oetker dzsemfixet. Miután megmostam a gyümölcsöt, kimagoltam, feldaraboltam és ledaráltam, hogy krémes állagú legyen. Majd hozzáadtam a cukrot a dzsemfixel és felfőztem. Végűl a forró dzsemmel töltött borkánokat száraz dúnsztba tettem.
Boldog vagyok, hogy idén karácsonykor már a saját barackdzsememmel készíthetem a sütiket.
Noémi