Baconbe tekert édes csirkemell
2019. október 12. írta: Gasztrotúra

Baconbe tekert édes csirkemell

Szerintem ez a recept azoknak szól akik szeretnek valami újat kipróbálni, illetve szeretik az édes húst.

Én nagy bacon rajongó vagyok, imádom azt az ízt amit ad egy húsnak, vagy csak simán megpirítva is jöhet. Emelett a másik kedvencem az édes, karamellizált hús. Ezeknek a kombinációja isteni. Próbáld ki te is. 

img_20191002_220043.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csont nélküli csirkemell
  • 12 szelet bacon
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1 tk fokhagymapor
  • só, bors ízélés szerint

Az elkészítés nagyon egyszerű - a csirkemell darabokat óvatosan, de szorosan betekerjük a bacon szeletekkel. Hőálló edénybe sorakoztatjuk, és rászorjuk a fűszeres barna cukrot. Ezt kicsit beledörzsöljük, majd előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 190 fokon, 25 - 30 perc alatt készre sütjük. Néha érdemes a saját levével meglocsolni. 

Kész is, jó étvágyat!

Noémi 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr5315219864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása