Szerintem ez a recept azoknak szól akik szeretnek valami újat kipróbálni, illetve szeretik az édes húst.
Én nagy bacon rajongó vagyok, imádom azt az ízt amit ad egy húsnak, vagy csak simán megpirítva is jöhet. Emelett a másik kedvencem az édes, karamellizált hús. Ezeknek a kombinációja isteni. Próbáld ki te is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csont nélküli csirkemell
- 12 szelet bacon
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors ízélés szerint
Az elkészítés nagyon egyszerű - a csirkemell darabokat óvatosan, de szorosan betekerjük a bacon szeletekkel. Hőálló edénybe sorakoztatjuk, és rászorjuk a fűszeres barna cukrot. Ezt kicsit beledörzsöljük, majd előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 190 fokon, 25 - 30 perc alatt készre sütjük. Néha érdemes a saját levével meglocsolni.
Kész is, jó étvágyat!
Noémi