Vannak napok amikor csak egy egyszerű, könnyű vacsorára vágysz és ha még gyorsan is elkészíthető az még jobb. Ez a tejszínes csirkemell pont ilyen.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 3 - 4 e.k olivaolaj
- 1 - 2 tk só
- 1 mk bors
- fél bögre víz
- 250 g vegyes zöldség (mirelit zöldség)
- 2.5 dl tejszín
- oregánó, kakukkfű, bazsalikom - ízlés szerint
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben felmelegített olajon megsütjük őket. Mindkét felét 5 - 5 percig sütjük. Majd ha megvan akkor kivesszük, a serpenyőben a megmaradt olajon megpároljuk a zöldségeket a fél bögre vizzel (kb. 10 percig). Hozzákeverjük a tejszínt, visszakerűlnek a hússzeletek és így együtt fözzük még néhány percig.
Tésztát (makarónit) vagy rizset tálalhatunk köretként mellé.
Jó étvágyat! :)