Alapjáraton szeretem a tészta (laska) féléket, de a kedvencem a bolognai spagetti. Amikor Bologna-ban jártunk természetesen megkostóltam, hogy az olaszok hogyan készítik, de hogy őszinte legyek annak ellenére hogy finom volt, nekem mégis valami hiányzott belőle. Szerintem nem használnak annyi fűszert mint én.
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg darálthús
- 30 dkg spagetti
- 1 vöröshagyma
- 1 murok
- 1 ek olivaolaj
- 1.5 dl paradicsomlé
- reszelt sajt
- 1 tasak Maggi bolognai alap
A hagymát apróra vágjuk és az olajon kicsit megdinszteljük. A murkot lereszeljük (a reszelő apró lyukú részén) és a hagymához adjuk, jól összekeverjük, majd jöhet a hús. Folyamatos kevergetés mellét addig pirítjuk amíg kifehéredik, adunk hozzá egy kis vizet és lassú tüzön puhára pároljuk. Közben odatesszük a tésztát is főni.
Miután a víz lefött a Maggi alapot elkeverjük a paradicsomlével és a húsra töltjük. Jól összekeverjük, hagyjuk még pár percet hogy összeálljon. Ha a tészta is megfött, leszűrjük, összekeverjük a husival és tálalhatjuk is. Megszórjuk reszelt sajtal és apróra vágott friss petrezselyemzöldel vagy bazsalikommal.
Jó étvágyat!