Epres - joghurttorta sütés nélkül
2019. május 05. írta: Gasztrotúra

Epres - joghurttorta sütés nélkül

Anyukám szülinapját mindig egybe tartjuk azAnyáknapjával. Ilyenkor mindig összegyűl a nagy család, és a nővérem gyerekei meglepő módon nem szeretik a nagyon édes, krémes tortákat. Amit mindenki szivesen fogyaszt az a túros sütemények, a sajttorták (cheesecake) és minden ami lightos, gyümölcsös, nem émelygős. 

Idén én sütöttem a szülinapi tortáját és tekintettel a család igényeire, illetve hogy a piacon már kapható nagyon finom eper, ezért ezt a habkönnyű epres - joghurttortát készítettem. Nagyon szuper mert könnyen, gyorsan elkészíthető, nem kell sütni és ráadásul nem egy kalória bomba. 

4067dfb2-25cf-4f63-987d-377fe3ff5cce.jpg

Hozzávalok: 

  • 150 g babapiskóta
  • 750 g natur joghurt
  • 80 g cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 20 g zselatin

Tetejére:

  • fél kg gyümölcs (meggy vagy málna, eper, stb…)
  • 10 g zselatin

Egy kapcsos tortaforma aljára pakoljuk a tejbe mártott babapiskótákat. Nem kell különösebben odafigyelni a pakolásra, a lenyeg mindenhol legyen egy darab piskóta. Akkor ezután jön a krém. A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, cukorral és felmelegítjük, de csak annyira hogy langyos legyen (nem szabad főzni) és addig keverjük amíg elolvad a cukor és a zselatin. Majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és simára keverjük (ha robotgéppet használunk akkor egyenletesen lesz). Rátöltjük a babapiskótára és betesszük a hűtőbe, hogy álljon jól össze.

Mikor már kicsit megdermedt, akkor elkészítjük a zselatint. A gyümölcs felét pépesítjük, összekeverjük a maradékkal, hozzáadjuk a zselatint és felmelegítjük hogy a zselatin olvadjon el. Ha a gyümölcs túl savanykás lehet ízlés szerint adni hozzá cukrot. Addig kavarjuk amíg minden (cukor és zselatin) elolvad. Hagyjuk hűlni, majd rátöltjük a krémre, és ismét visszatesszük a hütőbe kb 3-4 orát, de a legjobb ha egész éjszakára.

 

Cseresznyés változat: 

img_20190615_201112.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr1414809408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása