Sziasztok Kiskukták
Ismét elővettem a Könyvet, hogy újabb receptet próbáljak ki. Annyira jó, hogy amikor nincs inspirációm, hogy mit készítsek, akkor mindig segitséget kapok tőle. Ezuttal egy nagyon finom aprópecsenye receptet készítettem el. Talán nem az a hangyományos vasárnapi ebéd, de most ez van. Nem tartottam be a receptet teljesen, pl a füstölt szalonnát kihagytam és a sertésszűz helyett pedig fehérkarajt használtam. De így is nagyon finom volt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 közepes fej hagyma
- 80 dkg sertésszűz
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 dkg zöldborsó
- 3 ek paradicsompüré
- 1 dl víz
- 80 dkg krumpli
- 1 ek vaj
- 2 dl tej
- só, frissen őrőlt fehér bors, majoránna ízlés szerint
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felaprózótt hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott (én felkockáztam) húst és fehéredésig pirítjuk.
Ha már elnyerte a kellő állagot, beletesszük a fokhagymát, zöldborsót, a paradicsompürét,felöntjük vizzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, alaposan elkeverjük és lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre fözzük. Krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat és szép vasárnapot!