Mivel a náthám elmúlt, ezért ma egy újabb receptet probáltam ki a könyvből. Az 5-ik recept amit kiprobáltam ujdonság volt számunkra, mivel nem készítettem még hasonlót, de szerencsére jól sikerült és ahogy a párom fogalmazott: "ez egy új íz". Nos, én nem jobban szeretem a csírkemellet, de ez is ízlett.
Recept 4 személyre:
- 60 dkg csírke felsőcomfilé
- kukoricaolaj
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 1 tk egész fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- só, bors
Elkészítési idő: 60 perc
A csírkecombokat az olajon lepirítjuk, de egy olyan edényben amit később a sütőbe is be tudunk tenni, majd tányérra szedjük. A szalonnát felkockázzuk, a visszamaradt zsiradékon zsírjára sütjük, rádobjuk a kockára vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd mehet rá a kömény, só, bors, a fokhagyma és ha picit megpirult, beletesszük a lecsepegtetett (ha nagyon savanyú akkor mossuk át) savanyú káposztát, és alaposan forgassuk össze.
Az elősütött csírkecombokat a szalonnás káposztára tesszük, befedjük alufóliával és légkeveréses sütőben, 180 fokon 35 perc alatt megsütjük, majd levesszük a fóliát és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kapjon egy kis szint.
Fött rizset készítettem mellé és kovászos uborkával ettü, de krumplit is lehet tálalni mellé.