Csirkés rizs latinosan
2019. január 20. írta: Gasztrotúra

Csirkés rizs latinosan

Szintén egy kedvenc étel és nem csak azért mert egytálétel, hanem azért mert az ízvilága is az én "stílusom", és ha maradt meg párolt rizs vagy csirkehús akkor fel lehet használni. Természetesen mivel én nem szeretem a csípős ételeket, ezért a csípős paprikát kihagytam, de aki szereti ízles szerint lehet hozzátenni. Ez is egy olyan étel ami ebédre és vacsorára is megfelel.

img_20181208_165507.jpg

Hozzávalók:

  • 600 g párolt apróra vágott csirkehús 
  • 1 kg fött rizs
  • 3 k vaj
  • 4 k szójaszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db fokhagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • 400 g paradicsompüré / paradicsom paszta
  • 300 g fött zöldborsó
  • 2 db fött sárgarépa
  • 150 ml alaplé
  •  2 kk kömény
  • 0.5 kk chili paprika
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 1 kk oregáno
  • friss petrezselyemzöld - kihagyható
  • só, bors - ízlés szerint

Elkészítés:

Alacsony lángon megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat és megdínszteljük rajta a hagymát, paprikát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket és 5-7 percig pároljuk, majd jöhet a paradicsom, jól összekeverjük és még 5 percig hagyjuk. Következik a bors, a murok és a hús, megint jól összekeverjük. Hozzáadjuk a rizset, a szójaszószt, felöntjük az alaplével és hagyjuk hogy az ízek álljanak össze (kb 5 -10 perc). Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott friss petrezselyemzölddel. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr1814579094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása