Szintén egy kedvenc étel és nem csak azért mert egytálétel, hanem azért mert az ízvilága is az én "stílusom", és ha maradt meg párolt rizs vagy csirkehús akkor fel lehet használni. Természetesen mivel én nem szeretem a csípős ételeket, ezért a csípős paprikát kihagytam, de aki szereti ízles szerint lehet hozzátenni. Ez is egy olyan étel ami ebédre és vacsorára is megfelel.
Hozzávalók:
- 600 g párolt apróra vágott csirkehús
- 1 kg fött rizs
- 3 k vaj
- 4 k szójaszósz
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db fokhagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 400 g paradicsompüré / paradicsom paszta
- 300 g fött zöldborsó
- 2 db fött sárgarépa
- 150 ml alaplé
- 2 kk kömény
- 0.5 kk chili paprika
- 2 kk fűszerpaprika
- 1 kk oregáno
- friss petrezselyemzöld - kihagyható
- só, bors - ízlés szerint
Elkészítés:
Alacsony lángon megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat és megdínszteljük rajta a hagymát, paprikát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket és 5-7 percig pároljuk, majd jöhet a paradicsom, jól összekeverjük és még 5 percig hagyjuk. Következik a bors, a murok és a hús, megint jól összekeverjük. Hozzáadjuk a rizset, a szójaszószt, felöntjük az alaplével és hagyjuk hogy az ízek álljanak össze (kb 5 -10 perc). Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott friss petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!