Bár a magyar nyelv nagyon sok jelzőt tartalmaz, mégse találok megfelelőt illetve elég jót amivel ezt a receptet jellemezzem, úgyhogy csak annyit mondok hogy nagyon finom.
Szerettem volna valami újat, valami érdekeset készíteni Karácsonyra és sikerült. Ez nem tartozik a gyors és könnyű receptek közé,inkább a lassú, türelmet igénylő de nagyon megéri kategoriába. Amikor a páromat kérdeztem, hogy milyen csak annyit mondott: "hagyjad hogy egyek mert olyan finom". Nos, nekem ennyi elég is volt, mert ez sokat elmond. Nálunk felkerűlt a top 5ös listára. Remélem nektek is ízleni fog.
A mennyiség egy nagyobb adaghoz van, de ezt majd szükség szerínt módosíthatjátok.
Hozzávalók:
- 1.5 kg sertéskaraj
- 1 kg darált hús
- 3 db beáztatott zsemle
- 4 fött tojás
- 2 nyers tojás
- 2 fej apróra vágott hagyma
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só
- bors
- majoranna
- fokhagyma
- bacon
Besamel mártás:
- fél vaj
- 3 ek liszt
- 300 ml tej
- 20 dkg reszelt sajt - ízlés szerint
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra kipotyoljuk és ízlés szerint fűszerezzük sóval és borsal.
A darálthúst a többi hozzávalóval - kivéve a bacont - összedolgozzuk, majd minden szelet húsra teszünk egy adagot, úgy hogy feltudjuk tekerni. Miután feltekertük minden szelet húst beletekerünk egy bacon szeletbe.
Egy hőálló edényt (én jénait használtam) kizsírozunk és a göngyölt húsokat szorosan egymás mellé tesszük. Lefóliázzuk, majd 2 - 2.5 órát 180 fokon puhára sütünk. Mikor kész elkészítjük a besamel mártást, ráöntjük a husikra és már tálalható is :)