Mindenki ismeri a klasszikus bécsi szeletet, amit lehet disznó vagy csírke húsból is készíteni. Én most kétfélét készítettem, az egyiket disznó-bélszinből a másikat csírkemellből.
A disznóhúst hagyományos módón kipotyoltam, fűszereztem és bepaníroztam. Miután a tojásba mártottam akkor beleforgattam prézlibe. Fontos, hogy a prézli jóminőségű legyen, mert akkor lesz ropogos aranybarna színű a bunda.
Csírke hussal mindig könnyű dolgozni, ezuttal is csírkemellet használtam. Most vékony csíkokra vágtam, de lehet szeletekre is. Szintén fűszereztem - só, bors, de aki szereti az csíposet is tehet - utána hagyományos módón ezt is nekifogok panírozni, viszont a végén nem prézlibe hanem apróra tört kukoricapehelybe forgatom. Ezt hívják crispy -s csírkemellnek. Fontos, hogy a kukoricapehely ne legyen ízesítve :) Végül, bő forró olajban aranybarnára sütöm mind a két husit.
Jó étvágyat kiskukták!