Ma nagyon produktív voltam, attol eltekintve hogy kissé fáradt voltam. A házimunka mellett 2 különböző ételt készítettem vacsira. Ráadasul 2 újdonságot. Az egyik recept a GastroHobbi könyvből van a másik egy facebook-on talált videoból, amit mellesleg a párom talalt.
Most ettem előszőr édesburgonyát és megmondom őszintén nem tudom eldönteni hogy szeretem-e vagy sem :))) de szerintem adok még egy esélyt neki. Ti hogy vagytok vele?
#1.recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 szép nagy édesburgonya
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek majoranna
- 1 csírkemellfilé
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl gorog joghurt
- só, bors, csili ízlés szerint
Elkészítési idő: 50 perc
A batátát (burgonyát) villával megszurkáljuk és 200 fokon előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, hogy kicsit megpuhuljon. Kettévágjuk és kiszedjük a belsejét. Az elfelezett burgonyákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, sozzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olivaolajjal. A felkockázott paprikát,lila hagymát és a felaprított fokhagymát szintén a tepsibe tesszük, meglocsoljuk olivaolajjal, megfűszerezzük, összeforgatjuk, majd a tetejére tesszük a csírkemellet, amit szintén füszerezünk és meglocsolunk olivaolajjal.
Az így kapott kompozíciot sütőben, 200 fokon, légkeveréses fokozaton kb. 20 perc alatt megsütjük. Miután a zöldségek és a csírkemell is elkészült beletöltjük a burgonyákba, megszórjuk reszelt sajtal (én tettem apróra vágott petrezselyem zöldet is) és visszatesszük a sütőbe még 5 percre.