Rácsos Linzer
2019. június 16. írta: Gasztrotúra

Rácsos Linzer

Ez a süti gyerekkorom egyik kedvence. Mindig nehezen vártam meg, hogy szobahőmérsékletű legyen, ezért sokszor hasfájás lett a vége. De nem számított. Anyukám mindíg baracklekvárral készítette. Én most felét barackkal, felét pedig a szomszéd nénitől kapott málna-szeder lekvárral készítettem. Nagyon finom lett. 

img_20190606_192158.jpg

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 25 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej vagy 1 kanál tejföl
  • 1 sütőpor
  • citromhéj
  • fahéj
  • csipet só
  • 15 - 20 dkg lekvár

A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsóljuk a margarinnal és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Gyorsan összegyúrjuk, és 1/2 óráig hidegen pihentetjük (hütőbe tesszük). A tészta 2/3 részével kibélelünk egy tepsit, és megkenjük a lekvárral. A megmaradt tésztát vékonyra sodorjuk, rácsokat készítünk belőle és a tésztára helyezzük. Középmeleg sütőben 20 - 25 percig sütjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr4614897132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása