Ez a süti gyerekkorom egyik kedvence. Mindig nehezen vártam meg, hogy szobahőmérsékletű legyen, ezért sokszor hasfájás lett a vége. De nem számított. Anyukám mindíg baracklekvárral készítette. Én most felét barackkal, felét pedig a szomszéd nénitől kapott málna-szeder lekvárral készítettem. Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 25 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 dl tej vagy 1 kanál tejföl
- 1 sütőpor
- citromhéj
- fahéj
- csipet só
- 15 - 20 dkg lekvár
A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsóljuk a margarinnal és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Gyorsan összegyúrjuk, és 1/2 óráig hidegen pihentetjük (hütőbe tesszük). A tészta 2/3 részével kibélelünk egy tepsit, és megkenjük a lekvárral. A megmaradt tésztát vékonyra sodorjuk, rácsokat készítünk belőle és a tésztára helyezzük. Középmeleg sütőben 20 - 25 percig sütjük.