Már sokszor említettem, hogy szeretek főzni de nem bíztos hogy azt is miért. Nos szeríntem mindenki egyetért velem abban, hogy a legnagyobb öröm az életben örömet okozni. Ímádom azt látni, hogy az akinek főztem milyen jóízűen falatozza azt amít készítettem. Ez a recept egy hasonló élményt okozott ismét.
Recept 4 személyre:
- 1 kg sertéstarja - nálunk, erdélyben karajnak hívjuk (én vettem nyakas karajt is és fehér karajt is)
- 60 dkg burgonya
- 40 dkg barna csiperke - én ezt most kihagytam
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek toszkán fűszerkeverék
- 2-3 ek olivaolaj
- só, bors
Elkészítési idő: 50 perc
A hússzeleteket az inas részüknél pár miliméternyire bevagdossuk, hogy sütés közben ne kunkorodjon fel. A burgonyát, a gombát és a fokhagymát szeletekre vágjuk, megfűszerezzük és jól összekeverjük az olivaolajjal, majd tűzálló edénybe tesszük. Elhelyezzük rajta a hússzeleteket.
Befedjük benedvesített sütőpapírral és 190 fokon, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Természetesen a sütési ídő sütőnként változhat, illetve hogy milyen vastag a hús.
Tipp:
Én szalmakrumplit készítettem most, mert erre kértek, de legközelebb hű maradok a recepthez! :)
Jó főzést kiskukták!