Ma valami nagyon szineset kívántam. Péntek van, jön a hétvége, mivel is lehetne megünnepelni mint egy jo kis
főzöcskézéssel :) Egy újabb recept a GastroHobbi könyvből tökéletes volt erre.
Recept 4 személyre:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 tk fokhagymagranulátum
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 vörösbabkonzerv
- 1 kukoricakonzerv
- 1 kápia paprika
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olivaolaj
- 8 tk krémsajt
- 4 tk paradicsompüré
- 8 dkg reszelt sajt
- só, bors
Elkészítési idő: 55 perc
A fűszereket összekeverjük és megszórjuk a szeletekre vágott csirkemellet Jénai tálba beleöntjük a lecsepegtetett bab-, és kukoricakonzervet, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, az aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal és alaposan összekeverjük.
A befűszerezett csirkemellet a zöldségágyra tesszük. Minden szelet tetejére teszünk 2-2 tk krémsajtot és 1-1 tk paradicsompürét, szintén meglocsoljuk kevés olívaolajjal, befedjük egy benedvesített sütőpapírral és 170 fokon előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 35 perc alatt készre sütjük. Amikor a hús megsült, levesszük a sütőpapírt, megszorjuk a húsokat reszelt sajttal és 5-10 percre visszatesszük még a sütőbe, hogy szépen megpiruljon. Köretnek a párolt rizs tökéletes.
Tipp:
- én paradicsompüré helyett 2 szelet/karika paradicsomot tettem
- mivel a friss zöldfűszerek szezonja van, és én nagyon szeretem a friss bazslikomot, ezért pár szeletre azt is tettem
- a párom nem rajong a paprikáért, ezért neki a paprika helyett gombát tettem, de aki szereti akkor teheti mindkettőt