Talán első látszatra bonyolúltnak tűnhet, de nagyon egyszerű az elkészítése. A legjobb benne, hogy a nyári
hőségben tökéletes, mivel az elkészítéséhez nem kell használni a sütöt, így nem fűtesz fölöslegesen a lakásban a már meglévő +30 fok mellé. A torta tetejére járó zseléhez én meggyet használtam, de kicserélheted bármi másra (eper, barack, málna stb).
Hozzávalók:
A torta aljára:
- 400 g szimpla keksz
- 150 g vaj
Krém:
- 600 g tehéntúró
- 500 ml tejszín
- 150 g porcukor
- 100 ml hideg víz
- 100 ml forró tej
- 20 g zselatin
- 1 vanilia rúd - én vanilia eszencet használtam
Tetejére:
- 300 g gyümölcs
- 100 ml víz
- 10 g zselatin
- 3 kanál cukor
Elkészítés:
1.A kekszet megdaráljuk és a megolvasztott vajjal összekeverjük. Ezt a masszát egy olyan torta formába tesszük aminek az oldala könnyen levehető. Egyenletesen eloszlatjuk és megnyomkodjuk, majd fél orára a hűtőbe tesszük.
2. Mielott a krémnek nekifognánk a zselatint beletesszük a vízbe és hagyjuk kb 10 percet amíg a zselatin kideged. A tehéntúrót, a porcukrot és a vanilia eszencet mixerrel összekeverjük, majd a tejszint lassan hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük. Mikor a zselatin kidegett beletesszük a forró tejbe és addig keverjük amíg a zselatin elolvad, végül ezt is hozzáadjuk a krémhez. Egy nagyon selymes állagot kell kapjunk amit a lehült kekszre öntünk és ügyelünk, hogy egyenletesen helyezkedjék el. Mikor kész visszatesszük a hüttőbe minimum 6 órára de a legjobb ha egész éjszakára hagyjuk.
3. A gyümölcsöt a cukorra felforraljuk kb. 10 percig, épp hogy kissé szószos állaga legyen. Közben a zselatint beáztatjuk a vízben és mikor kideged hozzáadjuk a gyümölcshöz és jol összekeverjük. Hagyjuk hülni, majd a megkeményedett krém tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe legalább 2 órára.
Tipp:
- válasszunk magas vagy széles edényt
- tehetünk gyümölcsöt a keksz és a krém közé is, csak ügyeljünk, hogy a krém majd egységesen helyezkedjen el
- Játszadozhatsz a formákkal, teheted akár poharakba is vagy akár kis üvegtálakba