Sajt-torta (cheesecake)
2018. június 23. írta: Gasztrotúra

Sajt-torta (cheesecake)

Egyszerübb mint gondolnád

Talán első látszatra bonyolúltnak tűnhet, de nagyon egyszerű az elkészítése. A legjobb benne, hogy a nyári

img-20180621-wa0009.jpghőségben tökéletes, mivel az elkészítéséhez nem kell használni a sütöt, így nem fűtesz fölöslegesen a lakásban a már meglévő +30 fok mellé. A torta tetejére járó zseléhez én meggyet használtam, de kicserélheted bármi másra (eper, barack, málna stb).

Hozzávalók:

A torta aljára:

  • 400 g szimpla keksz
  • 150 g vaj

Krém:

  • 600 g tehéntúró
  • 500 ml tejszín
  • 150 g porcukor
  • 100 ml hideg víz
  • 100 ml forró tej
  • 20 g zselatin
  • 1 vanilia rúd - én vanilia eszencet használtam

Tetejére:

  • 300 g gyümölcs
  • 100 ml víz
  • 10 g zselatin
  • 3 kanál cukor

Elkészítés:

1.A kekszet megdaráljuk és a megolvasztott vajjal összekeverjük. Ezt a masszát egy olyan torta formába tesszük aminek az oldala könnyen levehető. Egyenletesen eloszlatjuk és megnyomkodjuk, majd fél orára a hűtőbe tesszük.

2. Mielott a krémnek nekifognánk a zselatint beletesszük a vízbe és hagyjuk kb 10 percet amíg a zselatin kideged. A tehéntúrót, a porcukrot és a vanilia eszencet mixerrel összekeverjük, majd a tejszint lassan hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük.  Mikor a zselatin kidegett beletesszük a forró tejbe és addig keverjük amíg a zselatin elolvad, végül ezt is hozzáadjuk a krémhez. Egy nagyon selymes állagot kell kapjunk amit a lehült kekszre öntünk és ügyelünk, hogy egyenletesen helyezkedjék el. Mikor kész visszatesszük a hüttőbe minimum 6 órára de a legjobb ha egész éjszakára hagyjuk.

3. A gyümölcsöt a cukorra felforraljuk kb. 10 percig, épp hogy kissé szószos állaga legyen. Közben a zselatint beáztatjuk a vízben és mikor kideged hozzáadjuk a gyümölcshöz és jol összekeverjük. Hagyjuk hülni, majd a megkeményedett krém tetejére öntjük és visszatesszük a hűtőbe legalább 2 órára. 

Tipp:

  • válasszunk magas vagy széles edényt
  • tehetünk gyümölcsöt a keksz és a krém közé is, csak ügyeljünk, hogy a krém majd egységesen helyezkedjen el
  • Játszadozhatsz a formákkal, teheted akár poharakba is vagy akár kis üvegtálakba

received_1916030731782518.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr6514066139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása