A palacsintát mindenki szereti és ez szerintem a palacsinták mamája. Nem tudom miért, de nekem valahogy ez jut róla eszembe :) Reggelire is nagyon jó, mert eléggé laktatós, főleg ha gyümölcsöt is eszünk mellé.
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- fel dl 30%-os tejszín
- tej
- fél dl olaj
- juharszirup
A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, s tojásokat, a sütőport, a tejszínt és annyi tejet, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk. 5 perc pihentetés után egy palacsintasütőre 1 evőkanál segítségével kis kupacokat teszünk amit kb 6 cm koronggá körkörösen elsimítunk. Mind a két oldalát pirossra sütjük, majd egy tányérra egymásra tesszük és meglocsoljuk juharsziruppal. Egy kis porcukrot is szórhatunk rá és gyümölcsöt is tehetünk mellé.