Juharszirupos palacsinta
2019. február 24. írta: Gasztrotúra

Juharszirupos palacsinta

A palacsintát mindenki szereti és ez szerintem a palacsinták mamája. Nem tudom miért, de nekem valahogy ez jut róla eszembe :) Reggelire is nagyon jó, mert eléggé laktatós, főleg ha gyümölcsöt is eszünk mellé. 

img_20190204_192853.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • fel dl 30%-os tejszín
  • tej
  • fél dl olaj
  • juharszirup

A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, s tojásokat, a sütőport, a tejszínt és annyi tejet, hogy sűrűn folyó palacsintatésztát kapjunk. 5 perc pihentetés után egy palacsintasütőre 1 evőkanál segítségével kis kupacokat teszünk amit kb 6 cm koronggá körkörösen elsimítunk.  Mind a két oldalát pirossra sütjük, majd egy tányérra egymásra tesszük és meglocsoljuk juharsziruppal. Egy kis porcukrot is szórhatunk rá és gyümölcsöt is tehetünk mellé. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr214643888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása