Közeledik a Karácsony, ilyenkor nálunk kihagyhatatlan a sajtos perec, mert kell valami sós is a sok édes mellet. Nagyon szeretem ezt a receptet, mert mindig olyan finom omlós lesz a perec és nem az a nagyon száraz. Úgyhogy készítettem egy finom karamellás kávét magamnak, elővettem a Mikulástól kapott kis köténykémet és nekifogtam sütögetni.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott ek só
- 3 ek tejfől
- 20 dkg reszelt sajt - a tetejére
- 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk amíg lágy de nyújtható tésztát nem kapunk, majd lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságura nyújtjuk. Megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajtal és előmelegített sütőben 180 fokon 13 percig sütjük.