Zsebes csirkemell
2018. november 22. írta: Gasztrotúra

Zsebes csirkemell

Amint már többszőr említettem, én nagyon szeretem a csirkemellet. Nem csak azért mert könnyen lehet vele dolgozni, hanem mert nagyon sokféle ízesítéssel lehet elkészíteni. Volt egy recept (zsebes karaj) aminek nagy sikere volt itthon is és közel 3000 ember nézte meg, de az a recept disznó húsból volt. Azoknak akik nem rajonganak annyira a karajért, vagy csak előnyben részesítik a csirkemellet, azoknak és természetesen magamnak elkészítettem a zsebes csírkemellet.

img_20181118_160601.jpg

Gondolom nem kell nagyon bemutassam mi is lehet ez, de azért röviden leírom. Veszünk egy nagy csirkemellet és kétfelé vágjuk. Szépen megtísztítjuk és bevagdossuk egy újnyi vastagságban, de csak annyira hogy még egyben maradjon a hús. Sozzuk, borsozzuk és a bevagdosott 'zsebekbe' sajtot és bacont teszünk. Aki akar tehet paprikát, hagymát, kicsi fokhagymát is.

Miután megpakoltunk minden zsebet, olvasztunk egy kis vajat, teszünk bele aprított petrezselyemzöldet és megkenjük a csirkemelleket. Megszorjuk reszelt sajtal (mozzarella az ideális) és egy sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Natur vagy sült krumplival, de akár friss zöldségsalátával is tálalhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr5614376905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása