Sziasztok kiskukták!
Kissé bűntudatom van amiért kicsit elhanyagoltam a "küldetésem" mivel rég nem főztem a GastroHobbi könyvből. Na de sikerült ismét kézbe venni és főzni. A 10. recept egy laskás recept lett, amit csak én ettem meg, hiszen a párom nem igazán laskakedvelő, de gondolom ezzel nagyon sok férfi így van. Na de sebaj, nekem nagyon ízlett.

Recept 2 személyre:
- 25 dkg tagliatelle tészta
- 50 dkg csirkemellfilé
- 4 dl tejszín
- 4 ek zöld pesztó
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 maréknyi friss bazsalikomlevél
- só, olivaolaj
Elkészítési idő: 30 perc
A tésztát (laska) az útmutató szerint megfőzőm. Amíg fő, a csirkemellet vékony csikokra vágom és az olivaolajon aranybarnára pirítom. Ha már tetszőlegesre pirultak a húsfalatkák, hozzáadom a tejszínt, a reszelt fokhagymát, a reszelt sajtot, sózom, összeforralom.
Mehet bele a megfőtt, leszűrt tészta, összeforgatom és friss bazsalikomlevéllel megszórva, forrón kínálom.
Ti is próbáljátok ki, nagyon finom viszont aki nincs nagy barátságban a bazsalikommal annak ajánlom, hogy kevesebbet használjon, mert nagyon eröss íze van.