Ez egy szuper recept, nálam tuti felkerült a top 10es listára. Azt gondoltam, hogy elég lesz 2 személynek 1 egész csirkemellből készíteni, de tévedtem :)) Legközelebb 2 adagot készítek. Probáljátok ki ti is, majd meglátjátok. Mi főételként ettük, de úgy sejtem, hogy egy hidegtálon is ínycsiklandó falat lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 egész csirkemell
- 8 szelet bacon
- 7 dkg reszelt sajt
- só,bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, klopfoljuk, majd téglalap formában egymás mellé tesszük. Sozzuk, borsozzuk, rátesszük a bacon szeleteket, egyik felére halmozzuk a sajtot majd szorosan feltekerjük. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, a két végét pedig ellentétes irányba csavarjuk míg a roládot tömörnek érezzük. A fóliavégeket a rolád alá tesszük, az egészet alufóliába csomagoljuk. Tepsibe helyezzük, 2-3 dl vizet öntünk alá, majd 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 35 - 40 percig pároljuk. Mikor az idő lejárt, kivesszük, 30 percig pihenni hagyjuk, ekkor kicsomagoljuk és szeletekre vágjuk. Én párolt rizses zöldséggel tálaltam.
Tipp: fontos megvárni, hogy pihenjen 30 percet, mert ha nem akkor szeletelés közben szétesik (ahogy nekem is). Szeletelés után egy sütőpapíros tepsire helyezve betehetjük 5 - 10 percre a lerbe hogy átmelegítsük ha netán túl kihül.
Jó étvágyat kiskukták! :)