Szeretem a krumplit, mert ez is egy olyan alapanyag amit nagyon sokféle képpen lehet elkészíteni. A klasszikus rakott krumplitól eltérően ezt is nagyon gyorsan és könnyen összelehet dobni. Tökéletes vacsora lehet a családnak.
Hozzávalók:
- 100 g reszelt sajt
- 100 g tejfől
- 8 -10 db krumpli (mérettől függ)
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 500 g darált hús
- fűszerpaprika (pirosspaprika)
- só, bors
- petrezselyemzőld
- 2 ek paradicsom paszta
Elkészítés: 60perc
Én a krumplit előre megfőztem, mert nekem jobban ízlik így a rakott krumpli, miután megfőtt félreteszem kihűlni és addig elkészítem a húst. Az olajon megpirítom a hagymát és hozzáadom a húst, amit addig sütök amíg "kifehéredik". Sózom, borsózom, adok hozzá pirospaprikát, apróra vágott petrezselyemzőldet és a paradicsom pasztát. Jól összekeverem, öntök rá egy kis vizet és lefedve hagyom "rotyogni", hogy a hús puhuljon meg.
Mikor minden kész jöhet a rétegezés. Egy réteg karikára vágott krumpli egy réteg hús, és ezt addig csinaljuk amíg elfogy minden. A tetejére kenjük a tejfőlt és megszórjuk a reszelt sajtal. Előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 180 fokon 20 percig sütjük. Nagyon finom savanyú uborkával.
Jó étvágyat kiskukták!