Csírkemell almával és camembert-rel sütve
2018. augusztus 13. írta: Gasztrotúra

Csírkemell almával és camembert-rel sütve

Gastrohobbi_recept

Az elmúlt pár nap eleggé sűrű volt a munkában, ami sajnos azzal járt hogy fáradtan értem haza és nem volt semmi kedvem valami újat kiprobálni. Tudjátok van az a pszihikai fáradtság amikor semmire nincs kedved, csak egyszerűen beülni egy csendes helyre vagy csak ledőlni és semmit nem csinálni. 

Na de ma már jobb a helyzet ezért kézbe vettem az én kis kedvenc könyvemet és ki is néztem egy érdekes receptet. Ma erre a camembert sajtos csírkemellre esett a választás. 

img-20180814-wa0007.jpg

Recept 2 személyre:

  • 2 kisebb alma
  • 1 camembert
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 csírkemellfilé
  • só, bors, koriandermag ízlés szerint

Elkészítési idő: 25 perc

Az almákat megmossuk és héjukkal együtt apró kockára vágjuk. A camembert szintén felkockázzuk és összekeverjük az almával, kakukkfűvel és olivaolajjal. A csírkemellet 4 szeletre vágjuk, sozzuk, borsozzuk, megszórjuk a mozsárban összetört koriandermaggal. Egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük. 

Mikor a csírkemellek megsűltek, ráhelyezzük az almás sajtos keveréket és 180 fokon előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 5 - 10 perc alatt összesütjük. Ízlés szerint rizzsel, salátával de akár köret nélkül is helytáll. 

Jó étvágyat kiskukták! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr3514178957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása