Az elmúlt pár nap eleggé sűrű volt a munkában, ami sajnos azzal járt hogy fáradtan értem haza és nem volt semmi kedvem valami újat kiprobálni. Tudjátok van az a pszihikai fáradtság amikor semmire nincs kedved, csak egyszerűen beülni egy csendes helyre vagy csak ledőlni és semmit nem csinálni.
Na de ma már jobb a helyzet ezért kézbe vettem az én kis kedvenc könyvemet és ki is néztem egy érdekes receptet. Ma erre a camembert sajtos csírkemellre esett a választás.
Recept 2 személyre:
- 2 kisebb alma
- 1 camembert
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 ek olivaolaj
- 1 csírkemellfilé
- só, bors, koriandermag ízlés szerint
Elkészítési idő: 25 perc
Az almákat megmossuk és héjukkal együtt apró kockára vágjuk. A camembert szintén felkockázzuk és összekeverjük az almával, kakukkfűvel és olivaolajjal. A csírkemellet 4 szeletre vágjuk, sozzuk, borsozzuk, megszórjuk a mozsárban összetört koriandermaggal. Egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Mikor a csírkemellek megsűltek, ráhelyezzük az almás sajtos keveréket és 180 fokon előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 5 - 10 perc alatt összesütjük. Ízlés szerint rizzsel, salátával de akár köret nélkül is helytáll.
Jó étvágyat kiskukták! :)