Vasárnap ebédre probáltam ki ezt a receptet és nagyon kiváncsi voltam milyen lesz, mert én mindig puliszka lisztbe panírozva szoktam kisütni. Szerencsére most se csalódtam a GastroHobbi receptben, és nagyon finom lett. A párom az aki kettönk közűl nagyobb hal kedvelő és neki azért ízlett így a hal, mert nem érezte megterhelve a gyomrát, ami annak köszönhető, hogy lerben volt sütve és nem olajban. De nem csak a gyomrot kíméltük meg, hanem a lakást is, mert nem telt szaggal :)))
Íme a recept 2 személyre:
- 2 pisztráng
- 4 szelet citromkarika
- 4 gerezd fokhgyma
- 2 szál friss rozmaring (én nem tettem, mert most nem volt)
- só,bors
Elkészítési ídő: 45 perc
A pisztrángokat recés kés segítségével lepikkelyezem, alaposan megmosom, és papírtörlővel szárazra törölöm. Mindkét oldalát bevagdossom, kívül - belül sózom, borsozom,a bevágásokba felaprított fokhagymaszeleteket dugdosok, majd a pocakjukba rejtem a félbevágott citromkarikát, a rozmaringot, a maradék fokhagymát,és egy vaslapra helyezem az így elkészült halacskákat. (Én csak sima tepsire tettem mert az volt, úgy is jó lett, viszont akinek van az használja a vaslapot). 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton vagy kerti grillen kb. 35 perc alatt készre sütöm. Ízlés szerint friss salátával, hasábburgonyával (nálunk ez volt), burgonyagombóccal kínálom.
U.I.: itt egy kép a panírozott pisztráng filé változatról is