Ha valami igazán finom, magyaros ételt szeretnél akkor ez tökéletesen megfelel. Nem is tudom ha ettem ennél finomabb tepsis karajt. Szerintem a családnak és a vendégeknek is ízleni fog majd.
A krumpli szine ne ilyesszen meg, nem romlott csak lila. A szüleim idén megpróbálkoztak ezzel is, és sikerült nekik. Nagyon finom íze van, talán kicsit édesebb a klasszikus fehér krumplinál.
Hozzávalok:
- 1kg krumpli
- 8 szelet karaj
- só, bors, pirospaprika
- 30 dkg császárszalonna vagy bacon
- 2 fej vöröshagyma
- mustár
- 450 g tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- kevés olaj
A krumplit megfözzük, hagyjuk kihűlni. A húsokat kicsit kipotyoljuk és sozzuk, borsozzuk, majd kevés olajon kicsit megsütjük mindkét oldalát. A megmaradt olajon megdínszteljük a hagymát és az apróra vágott császárszalonnát.
Egy tepsit kicsit kiolajozunk és elkezdjük rápakolni a karikára vágott krumplit amit sózunk, borsozunk és megszórjuk pirospaprikával. Erre jön a szalonnás hagyma egy része, majd a tejföl. Rápakoljuk a húsokat, ezeket megkenjük mustárral és megszórjuk a reszelt sajtal. Végűl a maradék szalonnás hagymát rászórjuk. Ez az egész mehet a sütőbe 180 fokon 45 percre.
Jó étvágyat!