Bizonyára sokan ismeritek ezt a tipikus amerikai ételt, én is nagy rajongója vagyok. Több videot és receptet néztem végig, szerintem az alap ugyan az, a sajtot lehet ízlés szerint választani, illetve megtúrbózni csirkemellel vagy pirított baconel. Nekem most a klasszikus cheddar sajtosra volt kedvem.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma (kihagyható)
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 250 g cheddar sajt
- 50 g trappista sajt - a tetejére
- 20 dkg makaróni
- petrezselyemzőld
- sór, bors ízlés szerint
A makarónit megfözzük a csomagoláson található leírás alapján, leszűrjük majd hideg vizzel leöblítjük.
Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, pár perc alatt a fokhagymát megpirítjuk, végűl hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett simára keverjűk, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet és csomómentesre kavarjuk.
Mehet bele a reszelt sajt amit alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztunk. Mikor szép sima szószt kapunk hozzáadjuk a megfött makarónit, jól összekeverjük végűl áttöltjük egy hőálló edénybe, megszórjuk reszelt trappista sajtal és az apróra vágott petrezselyemzőldel, majd betesszük a sütőbe 170 fokon 15 percre.