Az már kiderűlt, hogy én nagyon szeretem az édeskés húsokat, főleg a csírkemellet, viszont az indiai fűszereket is, pontosabban a curryt és a kurkumát. Most a curryt használtam ehez a nagyon finom és gyors recepthez. Nálunk nagy sikere van.
Hozzávalók:
- 300 g csírkemell
- 2 ek méz
- 1 ek friss citromlé
- 1 kk curry por
- 1 ek olivaolaj az öntethez
- olivaolaj a sütéshez
- só, bors
Elkészítés:
A csírkemellet kis kockákra vágjuk és egy kevés olajon félig készre sütjük (amíg megfehéredik). A mézet folyósra melegítjűk, hozzáadjuk a curry port, a frissen csavart citrom levet, az olajat és jól összekeverjűk. A majdnem kész csírkére öntjük, összekeverjűk és készre fözzűk. Párolt rizzsel a legfinomabb :)
Jó étvágyat!