Megmondom őszintén, hogy nem voltam grill csirke rajongó. De a párom nagyon szereti és régebb készen vásároltuk, otthon maximum ujramelegítettük. Nem kell mondanom, hogy az már nem olyan mint amikor frissen veszed ki a sütőből.
Egyszer kiprobáltuk, hogy mi készítsünk, de mivel akkor még a régi sütőnk volt, nem szívesen készítettem, főleg nem nyáron. .Szerencsére nem olyan rég kaptam egy új sütőt és meg kellet ígérnem, hogy néha - néha készítek grill csirkét vacsira. Úgyhogy ma este grill csirke volt.

Bár én szerencsés vagyok, mert az én sütőmmnek van grill funkciója de ne keseredjen el az sem akinek nincs, mert vannak praktikák amivel lehet normál/egyszerű sütőben is finom csirkét készteni. A titok annyi, hogy egy vizzel töltött sörösüvegre felhuzzuk a csírkét és úgy helyezzük egy tepsire.
A recept nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
- csírke - grillnek való
- vaj
- fűszer - lehet boltban kapni direkt csírkének való fűszerkeveréket de a só,bors is megteszi
- fokhagyma
- citrom
Elkészítés: 60 perc
A csírkét megmossuk, törlőpapírral szárazra töröljük. A lágy vajat összekerjük a fűszerrel,a citrom levével és a lereszelt fokhagymával (ízlés szerint fűszerezhetjük másképp is) és jól bedörzsőljük vele a csírkét. Ha normál sütőd van akkor a csírkét fel kell húzni a sörösüvegre és egy tepsire helyezve kell sütni. Én felhúztam a nyársra a csírkét, két oldalt rögzítettem a "tűvel". 200 fokon, légkeveréses és grill funkción 1 órát sütöm, az utolsó 10 percre felhúzom a fokot 220ra, hogy jobban megpiruljon.
Kész is! Tökéletes házi grill csírke. Probáld ki bátran.