Szombaton ebédre ezt a receptet probáltam ki és nagyon ízlett. Nagyon érdekes ízvilág és az elkészítése is nagyon egyszerű. Én azelött csak egyszerűen, szósz nélkül vagy hagymás zaftal szoktam készíteni, de valószínüleg többször fogom ezt a receptet használni. Sőt, azt tervezem, hogy legközelebb csontnélküli csirkecombal helyettesítem a karajt. Majd elmondom, hogy sikerült :)
Recept 2 személyre:
- 3 ág friss rozmaring
- 1 ek magos dijoni mustár
- 1 ek pikáns dijoni mustár
- 50 dkg csont nélküli sertéskaraj szeletelve
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 3 dl tejszín - én tejfölt használtam
- só, bors
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
A rozmaringot felaprítjuk elkeverjük a mustárokkal és bedörzsöljük vele az enyhén megklopfolt hússzeleteket. A legjobb, ha néhány órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük és hagyjuk pihenni.
Serpenyőben olajat hevítünk, a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjük, majd hozzáadjuk a vekonyra vágott vöröshagymát, lepirítjuk és felöntjük fehérborral. Az egészet összeforraljuk, hozzáadjuk a tejszint / tejfölt, sózzuk, borsozzuk és folyamatos kevergetés mellett addig fözzük amíg a szaft besűrűsödik. Szalmakrumplival, sütőben sült krumplival tökéletes.
Tipp:
- én nem használtam most rozmaringot, kihagyható
- a dijoni mustár helyett lehet használni mást is, mivel én nem szeretem a csípőset ezért én sima mustárt használtam
Jó étvágyat kiskukták! :)