Íme az első recept! Nagyon finom, gyorsan és könnyen elkészíthető. Mivel én nagy csirkemell rajongó vagyok, ezért gyorsan a kedvencek közé került, de nem csak nekem, mert a páromnak is annyira ízlett, hogy nem csak repetázott hanem azt kérdezte mikor lesz még?! :)
Recept 2 személyre:
- 2 burgonya
- 1 csirkemellfilé
- 3 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán sajt
- só, frissen őrölt tarka bors
- olivaolaj a tepsi kikenéséhez
- petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 35 perc
A burgonyát jól megmosom, felkarikázom. Egy tepsit kikenek olívaolajjal, majd rásorakoztatom a burgonyaszeleteket. A csirkemellet szintén megmosom, papírtörlővel szárazra itatom, sózom, borsozom, megkenem a felolvasztott vajban elkevert reszelt fokhagymával, megszórom reszelt parmezánnal és a burgonyahalmokra teszem.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, fedés nélkül készre sütöm.
Tipp:
- Parmezán sajt helyett mást is használhatsz, ami neked jobban ízlik.
- Az egyik csírkére én tettem egy kis friss bazsalikom levelet is, mert én nagyon szeretem.