Gombásztunk, pontosabban csak vásáróltunk.. de ha már van sok gombánk, akkor készítsünk valami finomat.
A párom nagyon szereti a rókagombát és a paprikást, ezért gombapaprikást készítettem és be kell valljam , hogy nagyon finom lett. A mártás krémes lett, a gomba kellő képpen omlós.
Hozzávalók:
- 400 g rókagomba
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 ek olaj
- só, bors, pirospaprika
- 200 g tejföl
- 1 e.k liszt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdínszteljük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük majd hozzáadjuk a felvágott gombát,fűszerezzük adunk hozzá 2 dl vizet és visszatesszük a tűzre. Addig pároljuk amíg a gomba puha lesz, de ne fözzük túl.
Amikor már majdnem kész, akkor a lisztet elkeverjük a tejföllel, adunk hozzá egy keveset a gomba levéből, jól összekeverjük és a gombára öntjük. Lassú tüzön, kevergetve krémesre fözzük. Aki szereti egy kis apróra vágott petrezselyemzöldel megszórhatja tálaláskor.
Jó étvágyat! Puszi