Gombapaprikás rókagombából
2018. október 14. írta: Gasztrotúra

Gombapaprikás rókagombából

Gombásztunk, pontosabban csak vásáróltunk.. de ha már van sok gombánk, akkor készítsünk valami finomat. 

img_20181008_223845.jpg

 A párom nagyon szereti a rókagombát és a paprikást, ezért gombapaprikást készítettem és be kell valljam , hogy nagyon finom lett. A mártás krémes lett, a gomba kellő képpen omlós.

Hozzávalók:

  • 400 g rókagomba
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • só, bors, pirospaprika
  • 200 g tejföl
  • 1 e.k liszt

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdínszteljük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük majd hozzáadjuk a felvágott gombát,fűszerezzük adunk hozzá 2 dl vizet és visszatesszük a tűzre. Addig pároljuk amíg a gomba puha lesz, de ne fözzük túl.

Amikor már majdnem kész, akkor a lisztet elkeverjük a tejföllel, adunk hozzá egy keveset a gomba levéből, jól összekeverjük és a gombára öntjük. Lassú tüzön, kevergetve krémesre fözzük. Aki szereti egy kis apróra vágott petrezselyemzöldel megszórhatja tálaláskor. 

Jó étvágyat! Puszi

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr3714301131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása