Nem tudom hogy van ez, de valahogy mindig este későn kerülök oda, hogy leirjam a napom/receptet. Most is 00:10-van és most irom le nektek ezt a tökéletes receptet. Azoknak akiknek kevés idejük van, azoknak akiknek nincs kedvük nagyon sok ídőt tölteni a konyhában vagy csak egyszerűen hosszú, fárasztó napja volt ez a recept mentőöv.
A legjobb benne, hogy 3 fő hozzávalóra van szükség - krumpli, hagyma, hús - , a többi csak ízlés dolga.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 2 hagyma
- 300 gr debreceni kolbász / ízlés szerint lehet akár füstölt hús is
- fokhagyma
- olaj
- pirospaprika (fűszerpaprika)
- petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítés: 30 perc
A meghámozott és felkockázott krumplit egy kevés sóval odatesszük főni kb 15 - 20 percig, hogy majdnem teljesen kész legyen. Közben az olajon megpiriíjuk a felkarikázott kolbászt (abban az esetben ha húst használunk akkor a felkockázott húst) majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát is. Mikor már üveges a hagyma, akkor megszórjuk pirospaprikával és jól összekerjük.
A megfött krumplit leszűrjük, hozzáadjuk a húshoz, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldel és óvatosan összekerjük és még épp addig hagyjuk a tüzön, hogy a krumpli teljesen kész legyen.
Jó éjt vagy szép napot nektek! PusziPacsi