Kissé fárasztó volt ez a nap, de nagyon vártam, hogy egy új receptet probáljak ki a könyvből. Maximális újdonság volt ez nekünk, még nem ettünk hasonlót főleg, hogy darálthúsból van. Érdekesség képp, 2 adagot készítettem, egyet disznó húsból magamnak, és egy másikat vegyes (marha és disznó) húsból, mert a párom szereti a marha húst is.
Nos, attól eltekintve, hogy én kétfele készítettem, nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető. Tökéletes arra, hogy amikor fáradtan hazaméssz a munkából, gyorsan összedobod és kész. Nem igényel különösebb 'pepecselést'.
Recept 6 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg darált hús (ízles szerint lehet disznó,marha, pulyka,stb)
- 2 paradicsom
- 2 tk füszerpaprika
- 1 kk őrölt római kömény
- 2 dl víz
- 1 kukoricakonzerv
- 1 vörösbabkonzerv
- 2 zöld kaliforniai paprika
- 20 dkg rizs megpárolva
- petrezselyemzőld
- só, bors
- csilipaprika ízlés szerint
Elkészítési idő: 40 perc
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a daráltúst és fehéredésig sütjük. Mikor a hús már elvesztette nyers szinét, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, a római köményt, sozzuk, borsozzuk, és felöntjük vizzel, puhára pároljuk a húst.
Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, babot és az apróra vágott paprikát, és aki szereti csilivel, összekeverjük, majd mehet bele a rizs és összeforraljuk. Frissen aprított petrezselyemzöldel megszórva, forrón tálaljuk.
Tipp:
- probáljátok ki tejföllel leöntve, a párom szerint nagyon finom :)
- ha szeretitek akkor tegyetek gombát is bele