A napokban nagyon megkívántam valami extra csokis süteményt. Nem vagyok valami ügyes a desszertek terén, de ez a recept még számomra is könnyű volt.
Hozzávalók:
- 10 dkg étbevonó
- 10 dkg puha vaj (+ a formához)
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 8 dkg liszt
- 1/2 dkg holland kakaópor
- 1/2 tk sütőpor
- 2,5 dkg mandula
- 5 dkg étcsokoládé
- 7,5 dkg tejföl
- 5 dkg étcsokoládé (a bevonáshoz)
- 1 tk olaj
Elkészítés:
- A darabokra tőrdelt étbevonót vízfürdőben felolvasztjuk. Robotgép habverőjével a vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük 4 perc alatt. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, majd belecsorgatjuk a folyékony csokoládét.
- A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, a durvára vágott mandulával és a darabokra tördelt étcsokoládéval, majd a tejföllel váltogatva, több részletben a vajas masszához adjuk. Csak addig keverjük, amíg összeáll.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy minikuglófhoz való 6 vagy 9 darabos sütőforma mélyedéseit kivajazzuk. (A szilikonformát nem szükséges kikenni.) Beletöltjük a tésztát, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 12-14 percig. A tűpróbával ellenőrzött minikuglófokat még forrón kiszedjük, és rácsra tesszük.
- Végül az étcsokit az olajjal együtt vízfürdőben felolvasztjuk, és a teljesen kihűlt sütikre csorgatjuk.
Tipp:
- Én szilikon formát használtam és sajnos nem vártam eleget, még melegen probáltam kivenni a formából ezért pár darab összetört. A következő adagnál már megvártam, hogy kihüljön és tökéletesen kijöttek.
- A tálalásnál epret használtam, de tökéletesen illik hozzá a fagyi is :)