Kolbászos karaj krumpli fasirttal
2020. február 21. írta: Gasztrotúra

Kolbászos karaj krumpli fasirttal

Ha épp nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsi vagy ebéd akkor ez szerintem tetszeni fog. 

img_20200218_210428.jpg

Hozzávalók 6 személyre 

  • 1,6 kg karaj 
  • 1/2 kg füstölt kolbász
  • bors
  • köménymag
  • fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika - elhanyagolható
  • paradicsom
  • 2 kg krumpli - vagy személyenként 2 db
  • 2 tojás 
  • bors
  • petrezselyemzöld

A karajt felszúrjuk és átdugjuk a kolbászt. Fűszerezzük sóval, borsal, köménymaggal és fokhagymával. Sütőedénybe tesszük, vágunk mellé paprikát, paradicsomot, hagymát, meglocsoljuk olajjal és 175 fokon 45 perc alatt megsütjük. Mindenképp végezzünk egy próbát mielött végleg kivennénk a sütőből. 

img_20200218_191332.jpg

A krumplifasírthoz meghámozzuk a krumplikat és a reszelő apró lyukú részén lereszeljük. Kiszorítjuk a levét, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, jól összedolgozzuk. Egy evőkanál segítségével fasírtokat formázunk és majd forró olajban kisütjük. 

U.I.: a képen látható mennyiség 2 személyre van

Jó étvágyat!

Noémi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr1215485358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.