Tejszínes csirkemell zöldségekkel
2019. szeptember 08. írta: Gasztrotúra

Tejszínes csirkemell zöldségekkel

Vannak napok amikor csak egy egyszerű, könnyű vacsorára vágysz és ha még gyorsan is elkészíthető az még jobb. Ez a tejszínes csirkemell pont ilyen. 

img_20190803_222632.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 3 - 4 e.k olivaolaj
  • 1 - 2 tk só
  • 1 mk bors
  • fél bögre víz
  • 250 g vegyes zöldség (mirelit zöldség)
  • 2.5 dl tejszín
  • oregánó, kakukkfű, bazsalikom - ízlés szerint

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben felmelegített olajon megsütjük őket. Mindkét felét 5 - 5 percig sütjük. Majd ha megvan akkor kivesszük, a serpenyőben a megmaradt olajon megpároljuk a zöldségeket a fél bögre vizzel (kb. 10 percig). Hozzákeverjük a tejszínt, visszakerűlnek a hússzeletek és így együtt fözzük még néhány percig. 

Tésztát (makarónit) vagy rizset tálalhatunk köretként mellé. 

Jó étvágyat! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr7415051524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.