Sajtos kifli
2019. május 05. írta: Gasztrotúra

Sajtos kifli

Tudom, hogy a reggeli egy nagyon fontos része kéne legyen a napunknak, de sajnos nem mindig jön össze. Na jo...csak ritkán. Éppen ezért nagyon szeretem ezeket a kifliket / péksütiket / muffinokat, mert laktatósak és tökéletesen passzol a rohanó napjainkhoz. De nagyon jó kávé és tea mellé is.

img_20190504_095958_1111.jpg

Hozzávalók:

  • 650g liszt
  • 25g élesztő
  • 150ml langyos tej
  • 300g vaj
  • 1 kk só
  • 1 kanál cukor
  • 3 k tejföl
  • 300g reszelt sajt
  • 1 tojás
  • só, szezámmag

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros,langyos tejben amihez 1 k lisztet adunk.

Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt és a sót. Addig gyúrjuk amíg a tészta nem ragad a kezünkhöz. Ezután hagyjuk kelni legalább 30 percet. Az idő elteltével, és ha tésztánk már szépen megkelt akkor még egy kicsit gyúrúnk rajta majd elosztjuk 8 egyenlő részre. 

Minden darabot gomboccá formázunk, majd kinyujtjuk kb 3 - 4 mm vastagra. Megszórjuk reszelt sajtal, kicsit belenyomkodjuk, felosztjuk 8 részre, majd feltekerjük kívűlről haladva befele. A kifliket egy sütőpapíros tepsíre tesszük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, sóval és mehet is a sütőbe 160 fokon 15 percet. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr5814805902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.