Cordon Bleu
2019. április 26. írta: Gasztrotúra

Cordon Bleu

Nagyon szeretem a töltött húsokat, főleg ha van sajt is benne. A cordon bleu az egyik kedvencem. 


img_20190424_21560711111.jpg

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy db csirkemell (de lehet disznóhúsból is)
  • 4 szelet sonka vagy füstölt karaj
  • 4 szelet sajt
  • 1 tojás, liszt és zsömlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • kb. 2 dl tej
  • 50 g reszelt sajt
A csirkemellet 2 darabra vágjuk, vékonyra potyoljuk, sozzuk és borsozzuk. A sonkát és a sajtot rárakjuk a húsra, majd szorosan feltekrjük. Beleforgatjuk egy fóliába és kb 30 percet hüttőben pihentetjük. Ezután klasszikus módon panírozzuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Elkészítjük a besamel szószt és tálaláskor rátöltjük a szeletelt húsra.
Rizset, párolt zöldséget vagy aranykrumplit tálalhatunk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr1314788324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.