Spaghetti alla bolognese
2019. március 24. írta: Gasztrotúra

Spaghetti alla bolognese

Alapjáraton szeretem a tészta (laska) féléket, de a kedvencem a bolognai spagetti. Amikor Bologna-ban jártunk természetesen megkostóltam, hogy az olaszok hogyan készítik, de hogy őszinte legyek annak ellenére hogy finom volt, nekem mégis valami hiányzott belőle. Szerintem nem használnak annyi fűszert mint én.

img_20190323_132652.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg darálthús
  • 30 dkg spagetti
  • 1 vöröshagyma
  • 1 murok
  • 1 ek olivaolaj
  • 1.5 dl paradicsomlé
  • reszelt sajt
  • 1 tasak Maggi bolognai alap

A hagymát apróra vágjuk és az olajon kicsit megdinszteljük. A murkot lereszeljük (a reszelő apró lyukú részén) és a hagymához adjuk, jól összekeverjük, majd jöhet a hús. Folyamatos kevergetés mellét addig pirítjuk amíg kifehéredik, adunk hozzá egy kis vizet és lassú tüzön puhára pároljuk. Közben odatesszük a tésztát is főni. 

Miután a víz lefött a Maggi alapot elkeverjük a paradicsomlével és a húsra töltjük. Jól összekeverjük, hagyjuk még pár percet hogy összeálljon. Ha a tészta is megfött, leszűrjük, összekeverjük a husival és tálalhatjuk is. Megszórjuk reszelt sajtal és apróra vágott friss petrezselyemzöldel vagy bazsalikommal. 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr2514714155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2019.08.28. 11:05:36

Fantasztikus recept:
Bontsunk föl egy Maggi bolognai spagetti alapot!!