Oreos mini cheesecake
2019. március 19. írta: Gasztrotúra

Oreos mini cheesecake

Aki ismer az tudja, hogy a cheesecake az egyik kedvenc sütim. Legutobb torta formályában készítettem, melynek a tetején gyümölcs zselé volt. Most egy olyan változatát készítettem el, amelyik tökéletesen megfelel baráti összejövetelekre, szülinapokra vagy bármilyen más olyan alkalomra amikor mutatos kis sütiket szeretnénk tálalni. Annyira finom, hogy érdemes dupla adagot készíteni. 

 

img_20190317_233657.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g sajtkrém
  • 200 g cukor
  • 12 db Oreo keksz
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 tojás
  • 2 k tejfől
  • 1 vanília eszenc
  • csipet só

A sajtkrémet a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Mikor jól összeállt, hozzáadjuk a keményítőt, a sót, majd a tejfőlt és végűl a vanília eszencet. 

Egy muffin formát kibélelünk hozzáillő papírral és teszünk minden forma aljára egy kekszet. Fagyis kanál segítségével teszünk egy - egy kanál masszát, majd előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, végűl 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalhatjuk gyümölccsel vagy szósszal, dzsemmel.

U.I.: ha a teteje kicsit beesik nem kell megijedni, az normális. 

Jó étvágyat! 

img_20190317_233608.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr2514699708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.