Gofri
2019. január 20. írta: Gasztrotúra

Gofri

A tipikus amerikai reggeli, édesség vagy akár vacsora is annak aki bevállalós. Be kell, hogy valljam sok idő telt el amíg kipróbáltam a gofri sütőmet és miután az első próbálkozásom nem sikerűlt valami jól - pontosabban totál odaégett a tészta - ezért félre tettem és nem foglalkoztam többet vele. De pár napja az egyik közösségi oldalon láttam egy gofris képet és elhatároztam, hogy ismét neki futok és megpróbálom megint.

Természetesen az első megint odaégett. Ez is olyan mint a palacsinta, az első mindig csak próba darab :)) - na de rájöttem, hogy az a gond, hogy a massza túl folyós és a sütőt is jól meg kell kenni olajjal. Így már minden szuper, kész lett a gofri, már csak azt kell eldönteni, hogy mivel esszük. Én most jaurtot és gyümölcsöt használtam, azt hiszem legközelebb fagyival próbálom ki.

img_20190111_125321.jpg

Ha kedvet kaptatok ti is hozzá akkor itt megtaláljátok a receptet:

Hozzávalók - kb.10 db

  • 250 g liszt
  • 8 g sütőpor
  • 3 g só
  • 45 g cukor
  • 5 g vanilia eszenc
  • 480 ml tej
  • 2 tojás (szétválasztva)
  • 45 g olvasztott vaj

Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet sóval és sütőporral.

A tojás sárgákat kikavarjuk a vajjal, vaniliával és a tej felével. Ezután a lisztes keveréket adagoljuk hozzá a maradék tejjel és simára keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához. Egy eléggé sűrű állagot kell kapjunk. 

Amikor kész, bekapcsoljuk a sütőt, megkenjük olajjal mindkét felét és a forma közepébe teszunk egy kisebb merengető kanálnyit a masszából. Addig sütjük amíg aranybarna szine lesz (kb 3 perc).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr3514557884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása