Csirkepörkölt
2019. január 11. írta: Gasztrotúra

Csirkepörkölt

Két dolog van az életben amit nagyon szeretek csinálni, főzni/enni és utazni. Minden utazás elött rákeresek az adott helyre, hogy előre megismerjem a sajátosságait. Természetesen egy olvasmány sem helyettesítheti az átélt pillanatokkal, de mégis jó tudni, hogy miről híres az az ország vagy milyen ételeket esznek. Ezzel a gondolattal indítok idén egy heti 'rovatot', amelyben az olvasó megismerhet egy országot és annak gasztronómiáját. Edd körbe a világot - kövesd te is ha megszeretnéd ismerni a világ konyháját.

Az első ország / konyha természetesen a magyar konyha volt, így ennek tiszteletére csirkepörköltet készítettem. 

img_20190111_162931.jpg

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kk szárnyaszsír
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 4 egész csírkecomb (vagy egy kisebb egész csírke)
  • só, frissen őrölt bors
  • őrölt fűszerkömény
  • 1 zöld paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kispohár tejfől
Az apróra vágott hagymát a forró zsíron megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával és összekeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított csírkecombokat, felöntjük félig vízzel, ízesítjük sóval, borsal, köménnyel és lefedve közepes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor rászorjuk a karikára vágott paprikát, paradicsomot és készre pároljuk. Köretnek lehet krumlipürét vagy nokedlit készíteni. Tálaláskor a pürét tányérra halmozzuk, ráfektetjük a húst, meglocsoljuk a pörköltszaftal és a simára kevert tejföllel. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr3214556902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.