Göngyölt hús
2018. december 23. írta: Gasztrotúra

Göngyölt hús

Bár a magyar nyelv nagyon sok jelzőt tartalmaz, mégse találok megfelelőt illetve elég jót amivel ezt a receptet jellemezzem, úgyhogy csak annyit mondok hogy nagyon finom.

Szerettem volna valami újat, valami érdekeset készíteni Karácsonyra és sikerült. Ez nem tartozik a gyors és könnyű receptek közé,inkább a lassú, türelmet igénylő de nagyon megéri kategoriába. Amikor a páromat kérdeztem, hogy milyen csak annyit mondott: "hagyjad hogy egyek mert olyan finom". Nos, nekem ennyi elég is volt, mert ez sokat elmond. Nálunk felkerűlt a top 5ös listára. Remélem nektek is ízleni fog.

img_20181223_160522.jpg

A mennyiség egy nagyobb adaghoz van, de ezt majd szükség szerínt módosíthatjátok.

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéskaraj
  • 1 kg darált hús
  • 3 db beáztatott zsemle
  • 4 fött tojás
  • 2 nyers tojás
  • 2 fej apróra vágott hagyma
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • bors
  • majoranna
  • fokhagyma
  • bacon

Besamel mártás:

  • fél vaj
  • 3 ek liszt
  • 300 ml tej
  • 20 dkg reszelt sajt - ízlés szerint

Elkészítés:

A hússzeleteket vékonyra kipotyoljuk és ízlés szerint fűszerezzük sóval és borsal.

A darálthúst a többi hozzávalóval - kivéve a bacont - összedolgozzuk, majd minden szelet húsra teszünk egy adagot, úgy hogy feltudjuk tekerni. Miután feltekertük minden szelet húst beletekerünk egy bacon szeletbe. 

Egy hőálló edényt (én jénait használtam) kizsírozunk és a göngyölt húsokat szorosan egymás mellé tesszük. Lefóliázzuk, majd 2 - 2.5 órát 180 fokon puhára sütünk. Mikor kész elkészítjük a besamel mártást, ráöntjük a husikra és már tálalható is :)

img_20181223_160223.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr6014509766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.