Karácsonyi Linzer
2018. december 21. írta: Gasztrotúra

Karácsonyi Linzer

Mindig féltem a házi sütemények készítésétől mert az a sok precíz mérés,a pontos hőfok és ne felejtsük el az állagot se, mert ezek mind fontosak amikor sütit készítünk. Na de ma már bátran mocskolom össze a kezem egy kis tészta gyúrással.

Ez egy tuti recept amit már sokszor elkészítettem és mindig egy finom omlós linzer lesz belőle. Kötényt fel, süssél te is linzert :)

img_20181219_202304.jpg

Hozzávalók: (kb 30 db lesz)

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs. vaniliás cukor
  • 0.5 citrom reszert héja
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg lekvár - ízlés szerint

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat - liszt, porcukor, vaniliás cukor, sütőpor és citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat, majd jöhet a tojássárgája és azt is beledolgozzuk. A tésztát cipó alakura formázzuk, fóliába csomagoljuk és 1 órára hütőbe tesszük pihenni, de akár 1 éjszakára is maradhat. 

Pihenés után a tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságura nyújtjuk, formázzuk majd sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Miután kihült lekvárral "összeragasztjuk"és megszorjuk egy kis vaniliás porcukorral.

Tipp: a linzer karikát amelyik a felső lesz (a lyukas) megkenhetitek tojássárgájával majd megszórhatjátok apróra vágott mogyoróval, dióval vagy mandulával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr814506190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.