Sajtos perec
2018. december 20. írta: Gasztrotúra

Sajtos perec

Közeledik a Karácsony, ilyenkor nálunk kihagyhatatlan a sajtos perec, mert kell valami sós is a sok édes mellet. Nagyon szeretem ezt a receptet, mert mindig olyan finom omlós lesz a perec és nem az a nagyon száraz. Úgyhogy készítettem egy finom karamellás kávét magamnak, elővettem a Mikulástól kapott kis köténykémet és nekifogtam sütögetni. 

img_20181220_164019.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott ek só
  • 3 ek tejfől
  • 20 dkg reszelt sajt - a tetejére
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk amíg lágy de nyújtható tésztát nem kapunk, majd lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságura nyújtjuk. Megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajtal és előmelegített sütőben 180 fokon 13 percig sütjük. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr5514503718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.