Mac and cheese
2018. december 17. írta: Gasztrotúra

Mac and cheese

avagy extra sajtos makaróni

Bizonyára sokan ismeritek ezt a tipikus amerikai ételt, én is nagy rajongója vagyok. Több videot és receptet néztem végig, szerintem az alap ugyan az, a sajtot lehet ízlés szerint választani, illetve megtúrbózni csirkemellel vagy pirított baconel. Nekem most a klasszikus cheddar sajtosra volt kedvem.

img_20181217_135810.jpg

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma (kihagyható)
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 250 g cheddar sajt
  • 50 g trappista sajt - a tetejére
  • 20 dkg makaróni
  • petrezselyemzőld
  • sór, bors ízlés szerint

A makarónit megfözzük a csomagoláson található leírás alapján, leszűrjük majd hideg vizzel leöblítjük.

Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, pár perc alatt a fokhagymát megpirítjuk, végűl hozzáadjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett simára keverjűk, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet és csomómentesre kavarjuk.

Mehet bele a reszelt sajt amit alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztunk. Mikor szép sima szószt kapunk hozzáadjuk a megfött makarónit, jól összekeverjük végűl áttöltjük egy hőálló edénybe, megszórjuk reszelt trappista sajtal és az apróra vágott petrezselyemzőldel, majd betesszük a sütőbe 170 fokon 15 percre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr10014496586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.