Ahogy igértem, hoztam az egyik vegetáriánus receptet ami nekem ízlett. Amúgy aki hagyomány tartó, annak szilveszterre is ajánlom ezt a receptet, hiszen a lencse az egy fontos "kellék" szilveszter éjszaka.
Hozzávalók:
- 250 gr zöld lencse
- 1 tk natur vegeta
- 3 k darált földimogyoró
- 1 k citromlé
- 1 k repceolaj
- 1 k lenmagolaj
- 1 tk fokhagymapór
- 1 tk só
- szárított élesztő pehely - nem összetéveszteni az porélesztővel! Ezt bio boltban kell keresni, teljesen eltér a rendes élesztőtől.
- 1-2 ek ketchup - természetesen adalék mentes
Elkészítés:
A lencsét kétszer - háromszór átmossuk és hagyjuk állni vízben 6 órát, de a legjobb ha egy éjszakán át, majd megfözzük a fűszeres (natur vegeta) vízben úgy hogy a víz 2 újnyira a lencse fölött legyen. 40 - 45 percig fözzük közepes lángon addig amíg a víz teljesen elfött, ügyelve hogy ne süljön oda.
Miután megfött hagyjuk teljesen kihűlni, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy robotgéppel összedolgozzuk. Friss zöldséggel tálaljuk.
Tipp: Tálaláskor ajánlott nem direk a kenyérre kenni hanem salátára, mert a kenyér beszívhatja a lencse nedvességét.